Цього року ЄС виділить українським силовикам 2 млн євро на реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року ЄС виділить українським силовикам 2 млн євро на реформу

Казна та Політика
139
Консультативна місія ЄС в Україні (EUAM Ukraine) у 2017 році здійснює 45 проектів для сприяння реформуванню правоохоронної системи України. Загалом на ці проекти місія виділяє понад 2 млн євро. Про це повідомив голова місії Кястутіс Ланчінскас.
«Ми вже затвердили 45 проектів, які будуть фінансуватися. Фінансуватимуться тренінги і поїздки наших колег до інших європейських держав для обміну провідним досвідом. Так само ми фінансуватимемо обладнання для правоохоронних органів… Будемо віддавати техніку – автомобілі», – пояснив Ланчінскас.
Голова місії ЄС уточнив, що йдеться про позашляховики, які досі використовувалися місією ЄС. Автомобілі передадуть українській стороні «за місяць-півтора».
Серед найважливіших проектів, які на даний момент фінансує місія – створення системи співпраці між Європолом і українськими правоохоронними органами, а також community policing. Якщо співпраця з Європолом стосується передовсім протидії організованій злочинності, то community policing – це політика, спрямована на налагодження зв’язків між представниками місцевих громад та поліцейськими.
EUAM Ukraine почала працювати в Україні наприкінці 2014 року і покликана сприяти реформуванню сектора цивільної безпеки України, до якого належать передусім поліція, прикордонники, спецслужби, пенітенціарна система та система юстиції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас