НБУ полегшив перевірку фіноперацій з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ полегшив перевірку фіноперацій з Росією

Казна та Політика
623
Національний банк (НБУ) звузив перелік фінансових операцій, що перевіряються і аналізуються, з особами, які мають місцезнаходження в країні, визнаній Верховною Радою державою-агресором/державою-окупантом.
Про це йдеться у відповідних змінах до “Положення про порядок здійснення банками аналізу і перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників”, затверджених постановою правління НБУ №67 від 24 липня.
Документ зобов’язує всі банки забезпечити всебічний аналіз і перевірку документів (інформації) про фінансові операції (наміри здійснення фінансових операцій), а також відомостей про їхніх учасників.
При цьому даний документ передбачав, що на деякі фінансові операції, крім операцій з особами, які мають місцезнаходження в країні, визнаній Верховною Радою державою-агресором/державою-окупантом, зазначена вимога не поширюється.
У новій редакції положення вилучено застереження про операції з особами з країни-агресора.
Водночас операції з виконання угод між резидентами і міжнародними компаніями зі списку 2000 найбільших публічних компаній, а також з повернення коштів іноземних інвесторів від продажу лістингових цінних паперів на фондових біржах, де бере участь особа з країни-агресора, як і раніше, підлягають обов’язковому всебічному аналізу і перевірки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас