Німецький автоконцерн став інвестором китайського розробника технологій для безпілотних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький автоконцерн став інвестором китайського розробника технологій для безпілотних автомобілів

Фондовий ринок
1033
Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG взяв участь у фінансуванні китайської компанії Momenta, розробника технологій для безпілотних автомобілів, пише MarketWatch.
Для Daimler – це перша інвестиція в китайський стартап.
Momenta, орієнтована на випуск датчиків дорожнього полотна, а також розробку картографічного програмного забезпечення, залучила фінансування в розмірі $46 млн.
Крім Daimler, в раунді фінансування взяли участь і інші інвестори, в тому числі виробник електромобілів NIO, якого підтримує китайський інтернет-гігант Tencent Holdings. Раніше NIO заявив про плани почати продажі повністю автономних автомобілів в США в 2020 році.
Китайська влада, яка прагне вивести КНР в світові лідери в сфері штучного інтелекту до 2030 року, зробили розробку самокерованих автомобілів частиною державної програми розвитку, встановивши цільові показники для сектора, а також створивши спеціальні зони для тестування відповідних технологій.
Програма розвитку, представлена Держрадою КНР раніше в цьому місяці, передбачає інвестиції в технології – від самокерованих автомобілів до комп’ютерного розпізнавання образів – для використання, в тому числі, у виробничому секторі і сфері національної безпеки.
Влада КНР розраховує, що до 2030 року обсяг китайського ринку технологій штучного інтелекту складе 1 трлн юанів ($148 млрд).
Західні компанії, які прагнуть брати участь у розвитку технологій для безпілотних автомобілів в КНР, однак, стикаються з серйозними перешкодами. Так, наприклад, до розробки картографічних сервісів, що вважаються владою країни питанням державної безпеки, допускаються тільки місцеві компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас