Фірми-"прокладки" з початку року заблокували держзакупівлі в ProZorro на 7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірми-"прокладки" з початку року заблокували держзакупівлі в ProZorro на 7 млрд грн

Казна та Політика
683
Фірми-прокладки, зокрема, “Максмед інтернешнл” і “Євроклінсервіс”, використовуючи недосконалість закону України “Про публічні закупівлі” та системи ProZorro, з початку поточного року заблокували проведення тендерів на суму 7 млрд грн, у тому числі тендери “Укрзалізниці” на 6 млрд грн, наголошується в повідомленні Крюківського вагонобудівного заводу на його сайті.
Ці дані були оприлюднені на нараді в Кабінеті міністрів під головуванням першого віце-прем’єра Станіслава Кубіва з проблеми тендерних закупівель, на якій був присутній голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько.
“З одного боку, є закон “Про публічні закупівлі” та система ProZorro, якою її творці пишаються і вважають досконалою. З іншого – дві фірми, які навіть не є виробниками, за півроку зупинили тендери на суму понад 7 млрд грн”, – підкреслюється в повідомленні.
На підприємстві, зокрема, зазначили, якщо 2016 року “Максмед Інтернейшнл” взяла участь в шести тендерах і перемогла в одному, то вже з початку поточного року кількість торгів, де фірма виступила як учасник, подавець вимог або скарг, зросла до 156 з очікуваною вартістю закупівлі 4 млрд 565 млн грн. Плюс фірма-“подруга” – “Євроклінсервіс” зі скаргами на умови тендерів на суму 2 млрд 939 млн грн.
Переважна більшість заблокованих процедур (137) оголошена структурами “Укрзалізниці”, серед інших організаторів тендерів – “Укртрансгаз”, “Укргазвидобування”, “Укрнафта”, Київська міськдержадміністрація, “Торецьквугялля”, шахта “Надія”.
При цьому з 156 тендерів завершено лише 45. “Максмед інтернешнл” перемогла у дев’яти, уклавши зі структурами “Укрзалізниці” договорів майже на 18 млн грн.
При цьому постійними скаргами в Антимонопольний комітет України заблоковані великі тендери на поставку дизель-поїздів, напіввагонів, білизни й інших товарів для “Укрзалізниці”
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас