Українські та білоруські компанії можуть кооперуватися для експорту товарів до третіх країн – Микольська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські та білоруські компанії можуть кооперуватися для експорту товарів до третіх країн – Микольська

Казна та Політика
162
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська вважає, що українські і білоруські компанії можуть кооперуватися для спільного виробництва товарів та їх експорту в треті країни.
“Весь час ми говоримо про те, що Україна і Білорусь – це країни-сусіди, які повинні торгувати: експорт-імпорт, але я хотіла б зазначити, що є ще одна дуже важлива річ – це кооперація для експорту на ринки третіх країн”, – сказала вона в ході українсько-білоруського економічного форуму в Києві в п’ятницю.
Микольська нагадала, що Україна має угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, країнами Європейської асоціації вільної торгівлі, а з 1 серпня набуває чинності угода з Канадою.
“Це ті можливості, які можуть використовувати білоруські компанії для того, щоб спільно з українськими партнерами виробляти на території України товари для експорту на ринки цих країн”, – сказала заступник міністра.
Торгпред України зазначила, що Білорусь також має можливості вільної торгівлі, які недоступні Україні, відповідно українські компанії також мають можливість розглянути кооперацію з білоруськими компаніями для експорту в ці країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас