Про ракети Dragon і Falcon: Ілон Маск розповів нові деталі про місію на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про ракети Dragon і Falcon: Ілон Маск розповів нові деталі про місію на Марс

Технології&Авто
856
У середу, під час промови на конференції International Space Station R&D засновник SpaceX Ілон Маск розповів деякі деталі щодо майбутніх пілотованих місій на Марс.
Раніше його компанія планувала використовувати для висадки космічний апарат Dragon.
Ідея була в тому, щоб у ході місії використовувати його здатність за допомогою реактивних двигунів (а не тільки за допомогою парашутів) приземлятися на будь-яку поверхню. Така можливість повинна була з’явитися в майбутнього покоління Dragon — Dragon 2 або Crew Dragon. Передбачалося, що космічний апарат зависне над поверхнею за допомогою маневрових двигунів (як показано нижче на відео), а потім здійснить вертикальну посадку (реактивну посадку).
На конференції Маск зазначив, що хоч це і було важким рішенням, від такого плану довелося відмовитися через його складність. «Причина, з якої ми вирішили не слідувати цьому плану, в тому, що знадобилося б неймовірна кількість зусиль, щоб забезпечити перевезення екіпажу, — сказав він. — Був час, коли я думав, що підхід з використанням Dragon був би правильним способом приземлитися на Марс. Але зараз я впевнений, що це не так», — цитує його виступ ArsTechnica. Це означає, що капсули Dragon поки що будуть займатися тим, що у них і так виходить добре: доставляти вантажі на МКС і приземлятися на парашутах.
У компанії сформувався найкращий підхід до цього, каже Маск. Більше деталей про це він обіцяє розповісти на International Astronautical Congress у вересні. Відомо, що ці плани включають спрощений дизайн космічного апарату.
Пізніше, після конференції Маск у твіті згадав, що компанія все ще не закинула плани з реактивної посадки, але з використанням набагато більш великих кораблів.
Маск також говорив і про ракету-носій, яку планувалося використати в ході місії — модифікацію Falcon Heavy. Раніше йшлося про те, що SpaceX збирається протестувати ракету цього літа. За словами Маска, є шанси, що під час першого польоту ракета може вибухнути майже відразу після пуску.
«Є непогані шанси, що вона не долетить до орбіти. Сподіваюся, вона відлетить досить далеко від пускового майданчика, щоб не пошкодити її — вже це здасться мені перемогою», — сказав він. Макс визнав, що розробка Falcon Heavy виявилася набагато важчою, ніж спочатку припускали в компанії, і що команда «була досить наївною» у своїх оцінках.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас