"Укрпошта" знайшла новий спосіб збільшити свої доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" знайшла новий спосіб збільшити свої доходи

Фондовий ринок
2625
ПАТ “Укрпошта” має намір в 2018 році отримати від здачі об’єктів нерухомості близько 100 млн грн доходу, що в 10 разів більше, ніж в 2016 році, повідомив глава ПАТ Ігор Смілянський.
“На сьогодні дохід від здачі в оренду нерухомості, якою володіє “Укрпошта”, становить 10 млн, це дуже мало. Ми плануємо його збільшити і отримати в 2018 році 100 млн грн, а далі ще більше”, – зазначив він.
Смілянський пояснив, що до 5 липня, коли був підписаний акт про передачу майна в капітал “Укрпошти”, оренда об’єктів ПАТ здійснювалася Фондом державного майна України, 70% доходів від якої отримував ФДМ.
Як уточнили в прес-службі “Укрпошти”, існує близько 1 тис. об’єктів, які ПАТ буде здавати за новими прозорими правилами. Перші лоти будуть виставлені вже в серпні.
“Здавати в оренду можна вже сьогодні і ми будемо виставляти її через майданчики системи “Prozorro.Продажі”, щоби всі бачили, що ми здаємо і за якими ставками”, – зазначив Смілянський.
Він уточнив, що компанія також зацікавлена в продажу деяких непотрібних їй об’єктів, однак для цього потрібно прийняття рішення з боку Кабінету міністрів.
“Мені б дуже хотілося продати те, що нам не потрібно, і вкласти ці гроші в інфраструктуру. Ми розраховуємо, що це обов’язково відбудеться, але я не буду обіцяти, що це буде в цьому році, оскільки я не вважаю, що це нереальний термін”, – уточнив він.
ПАТ “Укрпошта”, створене в рамках корпоратизації УДППЗ “Укрпошта”, почало господарську діяльність з 1 березня 2017 року.
“Укрпошта” входить до сфери управління Міністерства інфраструктури, є національним оператором поштового зв’язку країни. Надає більше 50 видів послуг майже в 12 тис. відділень по всій країні. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. – листоноші, 13 тис. – оператори поштового зв’язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас