У Києві з'явиться п'ята лінія метро - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явиться п'ята лінія метро - ЗМІ

Казна та Політика
3966
У Києві узгодили будівництво п’ятої лінії метро. П’ята лінія метро пройде по серединній зоні Києва від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу.
Днями на містобудівній раді Києва внесли останні зміни в проект Генплану столиці. Документ пройшов державну експертизу і незабаром буде внесений для прийняття в Київраду.
Начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури КО “Київгенплан” Тамара Аляб’єва розповіла, що в проекті Генплану закладена на перспективу і п’ята лінія метрополітену.
Її траса остаточно буде визначена при складанні техніко-економічного обґрунтування цього проекту.
“Суть в тому, щоб метро пройшло по серединній зоні Києва від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу. Для міста це необхідність, яка відповідає світовим стандартам забезпечення громадським транспортом”, — розповіла Аляб’єва.
Крім того, вона підтвердила, що будівництво Сирецько-Печерської лінії метро в бік Виноградаря почнеться вже в кінці нинішнього року. Також Аляб’єва розповіла про терміни будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро від шляхопроводу в Жулянах (Велика окружна дорога) до вулиці Пухівської на Троєщині, де буде електродепо і нова міжміська автостанція Пухівська. “Перша черга (це найближчі сім років) включає в себе ділянку від вулиці Глибочицької (з пересадкою на станцію” Лук’янівська) до Подолу (з пересадкою на станцію “Тараса Шевченка”). Далі метро піде до зупинки міської електрички Троєщина та по проспекту Маяковського. У другу чергу лінію почнуть продовжувати через центр міста в південно-західному напрямку через проспект Перемоги, Севастопольську площу до селища Жуляни”, — розповіла вона.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас