"Нібулон" побудує ще 10 річкових терміналів на річках України та 40 суден — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нібулон" побудує ще 10 річкових терміналів на річках України та 40 суден

Фондовий ринок
996
Лідер аграрної галузі України компанія “Нібулон” планує побудувати ще мінімум 10 річкових перевантажувальних терміналів для сипучих вантажів на берегах Дніпра, Південного Бугу та інших судноплавних річок країни, а також ще 40 несамохідних суден та буксирів для власного флоту.
Про це заявив генеральний директор ТОВ СП “Нібулон”, Герой України Олексій Вадатурський під час урочистого запуску в експлуатацію перевантажувального термінала в місті Гола Пристань Херсонської області.
“Ми єдина компанія, яка потужно працює над тим, щоб вивільнити обласні центри від вантажних автомобілів. Ми сповідуємо підхід, за якого порти повинні бути поза населеними пунктами, не повинні впливати на жителів. Цю програму зараз підтримують провідні фінансові корпорації світу – ЄБРР, Європейський інвестиційний банк, Міжнародна фінансова корпорація Світового банку. Ми ще плануємо побудувати на Дніпрі та інших річках 10 підприємств. Це в корені змінить карту логістики України. Нас підтримують місцеві органи на місцях, які розуміють, що таке вдосконалення логістики, що таке зняття автомобілів з автомобільних доріг”, – підкреслив Вадатурський.
За його словами, новий термінал потужністю до 300 тис. тонн перевантаження зернових на рік дозволить розвантажити дороги Херсонщини на майже 20 тис. великовантажних автомобілів. Крім того, це також найближча точка на Дніпрі для відправки вантажів на експортний термінал і в Чорне море, для цього знадобиться всього 8 годин ходу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас