До 2030 року можна буде роздруковувати цілі супер'яхти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2030 року можна буде роздруковувати цілі супер'яхти

Технології&Авто
551
3D-друк знаходить собі все більше способів застосування в промисловості. Зокрема, технологія стає все більш популярною в суднобудуванні. І на тематичному форумі Superyacht Design провідний світовий конструктор яхт заявив, що до 2030 року ми побачимо примірники, що повністю вийшли з-під сопла 3D-принтерів.
Щорічний симпозіум з дизайну розкішних яхт пройшов в Австрійському місті Кіцбюелі. На ньому був присутній і виступав Грег Маршалл, дизайнер яхт зі світовим ім’ям, пише ресурс 3ders. Свій виступ він головним чином зосередив на тому, які переваги несе 3D-друк в індустрію, які можливості він відкриває перед творцями яхт.
Він стверджує, що розвиток 3D-друку призведе до того, що під час виробництва практично не буде відходів і надлишків. Це призведе до зменшення витрат. Сам друк дає доступ до нових форм, до більш складних ліній і частин кораблів. Він упевнений, що технологія повністю змінить кораблебудування. «У найближчому майбутньому ми будемо використовувати технологію для створення найкращих яхт, виробництво яких буде екологічнішим і ефективнішим. Такі яхти будуть залишати все менший вуглецевий слід», – говорить він.
Традиційні методи суднобудування ведуть до утворення 15-20% відходів від усієї використовуваної сировини. Оптимізація процесу використанням 3D-друку призведе до скорочення цієї цифри до 2%. Такий перехід дозволить економити не тільки на сировині, але і на трудовитратах. Вільні ресурси підуть на створення кращих яхт. Він вважає, що в майбутньому яхти будуть друкувати в основному з титану. Зараз для основних компонентів корабля традиційно використовується сталь.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас