Субсидію можуть не надати через заборгованість навіть в одну копійку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидію можуть не надати через заборгованість навіть в одну копійку

Казна та Політика
1690
Наявність у громадян заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги за два і більше місяців може стати причиною непризначення субсидій.
Про це поінформував заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА – начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко.
“Відповідно до внесених урядом змін з 1 травня відбулися істотні зміни в призначенні житлових субсидій. Одна з основних причин непереназначення в даний час житлових субсидій – це наявність заборгованостей у громадян по сплаті за житлово-комунальні послуги”, – сказав він.
За його словами, постановою № 300 від 26 квітня цього року Кабінет Міністрів визначив, що право на перепризначення субсидій втрачають ті громадяни, які мають борг по сплаті за ЖКП за два і більше місяців. Представник КМДА підкреслив, що заборгованість буде враховуватися незалежно від її суми – це може бути і одна копійка, одна гривня або 1000 гривень.
У той же час Бученко підкреслив, що за станом на 1 травня в Києві налічувалося 297 тисяч домогосподарств, які отримували субсидію, але близько 100 тисяч з них є боржниками зі сплати за “комуналку”.
Він також зауважив, що сьогодні йде процес перепризначення субсидій, тому громадяни в платіжках отримали рахунки без урахування субсидій.
“Громадян ми просили і просимо платити за житлово-комунальні послуги по можливості в повному обсязі. Після перепризначення житлової субсидії буде автоматично перераховано суму, і у громадян з’явиться переплата, яку вони зможуть потім використовувати”, – закликав Бученко.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас