Данські інженери створюють найпростіших роботів за 13 хвилин (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данські інженери створюють найпростіших роботів за 13 хвилин (відео)

Технології&Авто
612
Данські фахівці Університету ІТ розробили систему створення простих одноразових роботів, яких можна після виконання завдання переробити. Весь процес займає 13 хвилин.
«Ідея полягає в тому, щоб оцінити завдання й швидко зробити робота, що з нею впорається», — говорить Себастьян Різі, один з команди розробників. Якщо потрібен робот, який пролізе у вузький отвір чи пройде незвичайним чином вигнутим проходом, потрібно ввести ці умови в програму, і вона виготовить щось підходяще – для цього їй потрібний тільки дріт, який згинається під якимось кутом, і один або кілька моторів.
Система базується на еволюційних алгоритмах, які крок за кроком покращують конструкцію, поки вона не стане задовольняти вимоги завдання. «В результаті вийде робот, який може повзати під цеглою або поверх стіни, що впала в палаючому будинку. Вони дешеві і прості у виготовленні, а після їх можна просто утилізувати або зробити з них нового», — говорить Різі.
Цю технологію можна використовувати в космічних місіях, вважає він, щоб не брати з собою 15 різних роботів, а робити їх на місці, виходячи з поточних завдань.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас