Faraday Future перенесе виробництво електричних позашляховиків із Лас-Вегаса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Faraday Future перенесе виробництво електричних позашляховиків із Лас-Вегаса

Технології&Авто
390
Виробник електромобілів преміум-класу Faraday Future, якого підтримує LeEco, що відчуває труднощі, заявив, що перенесе виробництво свого електричного позашляховика з Лас-Вегаса в нове місце. Раніше з’явилися повідомлення про припинення будівництва заводу вартістю в 1 мільярд доларів США в Лас-Вегасі на тлі фінансових проблем ключового інвестора, китайського підприємця Цзя Юетіна (Jia Yueting).
Faraday є частиною мережі стартапів з виробництва електромобілів у США і Китаї, яку підтримує Цзя Юетін. Його компанія LeEco, яка перетворилася за 13 років з подібного Netflix відеосервісу в бізнес-імперію, що охоплює різні галузі, від виробництва електроніки до збірки автомобілів, зараз зіткнулася з серйозною нестачею готівкових коштів через занадто швидке зростання і розвиток відразу в декількох напрямках.
Намагаючись залишитися «на плаву», Цзя Юетін був змушений зупинити будівництво гігантського заводу в Лас-Вегасі і зайнятися продажем нерухомості в Кремнієвій долині, придбаної у Yahoo рік тому.
Faraday спочатку планувала запустити завод в Лас-Вегасі в кінці 2017 року з портфоліо з семи моделей. Потім через фінансові проблеми асортимент було вирішено скоротити до двох моделей – електричного суперкара FF 91 і менш дорогого кросовера FF 81.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас