Екс-міністр вважає «катастрофою» кількість отримувачів субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр вважає «катастрофою» кількість отримувачів субсидії

Казна та Політика
1857
Лише за п’ять місяців цього року в Україні нараховано 50 млрд грн за системою субсидій. У нас 2/3 родин отримують субсидії. В.о. міністра фінансів в уряді Тимошенко та перший заступник голови Мінфіну в Кабміні Яценюка Ігор Уманський вважає це катастрофою. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».
«Що ми маємо зараз? 150 млрд грн – трансфер із бюджету на пенсійну систему. 50 млрд – трансфер на субсидії. Це катастрофа. Уявіть, у нас 2/3 родин отримують субсидії, і чомусь цим пишаються у країні. Та як можна пишатися тим, що в тебе більше 10% людей отримують субсидію на комунальні платежі, бо вони не можуть їх оплатити. Тут волосся на собі треба рвати. Значить, хлопці, у вас викривлена система винагородження, заробітної плати, тарифоутворення і субсидій. Це треба міняти», – сказав Уманський.
Він ще раз зазначив: «50 млрд у нас нараховано за системою субсидій лише за п’ять місяців цього року. І непроплачених вже 20 млрд при практично повністю використаному ресурсі на газ. Усього невикористаних залишилось 9 млрд».
Уманський також додав, що через непроплачені субсидії виникає заборгованість у енергокомпаній.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас