Світовий банк підрахував, у скільки Україні обходиться "незадовільна медицина" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підрахував, у скільки Україні обходиться "незадовільна медицина"

Казна та Політика
550
Україна витрачає на медицину значно більше, ніж будь-яка країна з аналогічним рівнем доходів – 4% ВВП. При цьому якість послуг лишається низькою.
Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати з посиланням на керівника програм з людського розвитку Світового банку Фона Зао.
За його словами, система фінансування сфери медицини в нашій країні є вкрай неефективною: Україна витрачає на медицину понад 4% ВВП – відчутно більше, ніж будь-яка країна із схожим рівнем доходів, а якість медичних послуг залишається незадовільною.
Світовий банк має намір підтримувати приватний сектор в Україні у напрямі реформування системи охорони здоров’я. На сьогодні державний сектор контролює реформи у цьому секторі. Підвищення конкурентоспроможності у приватному секторі сприятиме проведенню належних реформ, що призведе до поліпшення системи в цілому.
У 2015 році було підписано угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (інституція Світового банку) щодо впровадження в Україні проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей», у рамках якої наша держава отримає до 215 млн дол. Передумовами ідеї проекту стали: низький рівень здоров’я населення України, а отже, зниження очікуваної тривалості життя; повільний процес реформування системи охорони здоров’я; недостатній рівень економічних можливостей держави, у тому числі фінансування медичної галузі загалом.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас