Гройсман наполягає, щоб Ryanair залишався у Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман наполягає, щоб Ryanair залишався у Львові

Казна та Політика
1107
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне під час переговорів з найбільшою європейською лоукост-авіакомпанією Ryanair (Ірландія) запропонувати їй не відмовлятися від планів роботи у Львові.
“Думаю, доцільно вийти в процесі переговорів з пропозицією, щоб вони залишилися працювати у Львові, оскільки місцевий аеропорт повністю забезпечив всі умови співпраці з Ryanair. Ну і, звичайно, щоб “Бориспіль” налагодив співпрацю, а також регіональні аеропорти в подальшому”, – сказав він під час засідання уряду в середу.
Прем’єр нагадав про нараду, що відбулася 11 липня, з Міністерством інфраструктури, аеропортами, усіма, хто має стосунок до розвитку авіації.
“У мене є тільки один висновок: нам потрібна стратегія розвитку аеропортів України і авіації, тому що кожен аеропорт сам визначає своє місце під сонцем. Ми вирішили, що до вересня ця стратегія буде розроблена. Але ми також подумали про необхідність прискорення цього процесу. Думаю, до серпня вона буде готова”, – констатував Гройсман.
Він ще раз підкреслив: лоукост-авіакомпанії необхідно заводити не тільки в центральні, а й регіональні аеропорти країни, щоб для польотів дешево, безпечно, з прийнятним сервісом.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписано.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас