Парламент хоче захистити бізнес від трудових інспекторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент хоче захистити бізнес від трудових інспекторів

Казна та Політика
651
Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення.
За прийняття відповідного законопроекту №6489 проголосували 236 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ конкретизує обсяги повноважень органів державного контролю, розмежовує державний, внутрішній і громадський контроль за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення, впроваджує стимулюючі заходи до усунення порушень, вчинених суб’єктом господарювання вперше.
Крім того, законопроект позбавляє органи місцевого самоврядування повноважень щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю та зайнятість населення і надає їм виключно повноваження щодо ініціювання проведення перевірок в зазначених сферах відповідними державними органами.

Довідка Finance.UA

  • З початку 2017 року набув чинності закон, яким серед іншого передбачається введення штрафу за виплату зарплат «в конверті» в розмірі 100 мінімальних заробітних плат.
  • З 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата була підвищена вдвічі – до 3200 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас