З'ясувалося, де в Україні з'являться «швидкісні пастки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'ясувалося, де в Україні з'являться «швидкісні пастки»

Технології&Авто
2914
Головне завдання цього комплексу — скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод, які відбуваються в результаті порушення швидкісного режиму. Про це повідомив начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.
За його словами, перший населений пункт в Україні, в якому буде реалізовано проект — Лохвиця Полтавської області.
В Україні таких обмежувачів немає поки що в жодному населеному пункті, активно використовують так званих «лежачих поліцейських». А от Європа активно впроваджує систему, яка не дає водієві можливості рухатися зі швидкістю більше ніж 60 км/год.
«Зрозуміло, що на відремонтованих дорогах зростає швидкість руху транспорту, а відтак часто виникають дорожньо-транспортні пригоди. У Лохвиці ремонт дороги вже на фініші. Отже, щоб зменшити аварійність в майбутньому, і застосовуємо Traffic calming measures», – розповідає начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.
Відзначається, що штучні уповільнення руху споруджуватимуться в рамках трирічної нацпрограми підвищення безпеки на дорогах «4Е» (Engineering / Стандарти, Enforcement / Нагляд, Emergency / Порятунок, Education / Освіта).
«На відміну від таких поширених в Україні засобів обмеження швидкостей, як штучні нерівності (так звані «лежачі поліцейські”), Traffic calming measures не має негативного впливу на технічний стан автомобіля і не створює незручностей для водія і пасажирів авто», – коментує Володимир Трояновський.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас