Прокуратура отримала доступ до листування НБУ та банку Михайлівський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура отримала доступ до листування НБУ та банку Михайлівський

Фондовий ринок
1027
Печерський районний суд Києва дозволив слідчим прокуратури Києва вилучити листування між кураторами Національного банку в банку Михайлівський і фінустановою в 2015-2016 роках.
Про це йдеться в ухвалі суду від 20 червня.
Нагадаємо, що Прокуратурою Києва з червня 2016 року проводиться розслідування стосовно посадових осіб банку Михайлівський.
В ході розслідування встановлено, що 18-20 травня 2016 року власниками, акціонерами та посадовими особами компанії Екосіпан, банку Михайлівський за попередньою змовою з директором ТОВ Інвестиційно-розрахунковий центр з порушенням встановлених НБУ обмежень з метою виведення активів і високоліквідного заставного майна з-під обтяження та подальшого його присвоєння було завдано збитків державі на 2,2 млрд гривень.
Для проведення об’єктивного розслідування слідчі попросили у суду доступ до службового листування (запити, відповіді, доповідні записки, інформування тощо) між кураторами Національного банку та банком Михайлівський протягом 2015-2016 років.
Нагадаємо, що 23 травня 2016 року правління Національного банку прийняло рішення про віднесення банку Михайлівський до категорії неплатоспроможних.
У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.
26 червня Дніпровський районний суд Києва відправив під домашній арешт колишнього голову правління банку Михайлівський Ігоря Дорошенка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас