МАУ виключає свій вплив на переговори між аеропортом "Бориспіль" і Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ виключає свій вплив на переговори між аеропортом "Бориспіль" і Ryanair

Фондовий ринок
220
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ, Київ) запевняє, що не є учасником переговорів між двома господарюючими суб’єктами – аеропортом “Бориспіль” і Ryanair, а тому не має ніякої можливості впливати на хід цих переговорів, констатується в заяві МАУ.
“У зв’язку з цим викликають подив емоційні і безвідповідальні заяви міністра інфраструктури, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ. І замість того, щоб шукати альтернативне рішення, намагається виправдати себе в публічному полі”, – повідомляється в ньому.
Крім того, МАУ висловлює здивування публічною заявою Ryanair про скасування своїх планів на українському ринку.
“Своє рішення лоукост пояснює бажанням міжнародного аеропорту “Бориспіль” захистити “високотарифних перевізників”, в тому числі і МАУ, і позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами. Ця заява не відповідає дійсності, оскільки авіакомпанія МАУ пропонує своїм пасажирам широкий діапазон цін, що починаються від 249 грн на внутрішніх рейсах і від 587 грн на міжнародних”, – зазначає авіакомпанія.
МАУ також вказує, що дії голови Мінінфраструктури викликають чимало запитань, як в частині зобов’язань забезпечити ставку збору для ірландської компанії в аеропорту “Бориспіль” на рівні $7,5 за пасажира, так і власне пропозиція преференцій одному перевізнику.
“Варто також відзначити, що авіакомпанія Ryanair почала передчасний продаж квитків на рейси, не маючи ані призначень на виконання міжнародних рейсів, ані відповідної угоди з аеропортом, ані слотів. Заручниками ситуації, на яку варто звернути увагу компетентним органам, стали пасажири, які вже придбали ці квитки”, – вказує МАУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас