На вулицях Києва з'явиться "Муніципальна варта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На вулицях Києва з'явиться "Муніципальна варта"

Казна та Політика
1704
У Києві повернулися до питання формування муніципальної поліції, яка покликана допомагати силовикам в частині охорони порядку.
Такий проект буде винесений на найближчу сесію Київради, оскільки минулої депутати його не прийняли. У поліції кажуть, що такі помічники звільнять їм руки для розкриття тяжких злочинів, втім, є маса ризиків перетворення дружинників на так звану приватну армію.
Мер Віталій Кличко видав перші 36 посвідчень членам новоствореного громадського формування з охорони порядку «Муніципальна варта». За задумом, формування буде співпрацювати з поліцією, а в його функції, за словами мера, буде входити підтримка порядку і вирішення проблем незаконної торгівлі та паркування. Спікер «Муніципальної варти» Антон Колумбет розповів, що зараз вони погоджують з поліцією графік патрулювання і незабаром вийдуть на вулиці.
«Варта» буде стежити за дрібними правопорушеннями, наприклад, розпиванням алкоголю в недозволених місцях, курінням. Для прикладу: якщо ви п’єте пиво на дитячому майданчику, дружинник має право попросити вас цього не робити або викликати поліцію для складання протоколу. У крайніх випадках дружинники зможуть застосовувати силу і затримувати людей, але для цього потрібні вагомі підстави. Приміром, якщо прямо на очах у патруля хтось скоїв кримінальний злочин. За адмінпорушення ніхто, крім правоохоронних органів, затримувати не може. Не можуть вони і застосовувати зброю, навіть якщо хтось з «Варти» отримає право на її носіння.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас