В уряді назвали винуватця зриву угоди з Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді назвали винуватця зриву угоди з Ryanair

Казна та Політика
6047
Аеропорт “Бориспіль” винний у зриві угоди з Ryanair, оскільки аеропорт з самого початку переговорів мав на меті заблокувати вхід лоукостера на український ринок.
Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів.
“Мета аеропорту “Бориспіль” – заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори. З першого дня було чітко зрозуміло, що йде повний зрив і саботаж угоди. Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга чи Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни”, – заявив міністр.
За його словами, з першого дня процесу підписання угоди між аеропортом “Бориспіль” і Ryanair відбувався саботаж з боку аеропорту. Як доказ міністр приводить аеропорт “Львів”, який підписав вигідний контракт з компанією Ryanair. Такий же контракт пропонували і “Борисполю”.
Омелян наголосив, що підписання договору з Ryanair було б величезним кроком вперед для аеропорту “Бориспіль”.
“Переговорна позиція за Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту “Бориспіль” це, безумовно, був величезний позитивний крок вперед, тому що це б дозволило акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послугах, як це практикується в усьому світі”, – додав він.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас