Гройсман заявив, що спробує вилучити земельну реформу з програми співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман заявив, що спробує вилучити земельну реформу з програми співпраці з МВФ

Казна та Політика
609
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що має намір обговорювати з Міжнародним валютним фондом вилучення пункту про земельну реформу з нинішньої програми співпраці з Фондом.
Про це сказав прем’єр під час інвестиційної конференції Dragon Capital в Лондоні в п’ятницю.
“Я не очікую, що МВФ прибере, це буде рішення МВФ, ми будемо проводити діалог і про це дискутувати”, – заявив Гройсман, відповідаючи на запитання про те, чи очікує він вилучення пункту про земельну реформу з нинішнього варіанту програми співпраці.

Довідка Finance.UA:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
  • 3 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що в МВФ нібито не наполягають на введенні ринку землі в якості однієї з умов виділення Україні чергового траншу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас