Активи банків-банкрутів в Україні будуть об'єднувати в пули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи банків-банкрутів в Україні будуть об'єднувати в пули

Кредит&Депозит
308
Після об’єднання активів у пули, в боротьбу за них уже будуть включатися потужніші, професійні гравці.
До кінця 2018 року, через систему ProZorro.Продажі планують продати 80% активів банків-банкрутів в Україні.
Про це повідомили у Фонді гарантування.
На продаж зараз виставлено близько 40% активів від загального обсягу.
На перші торги активи виставляються за балансовою вартістю, на кожні наступні – початкова ціна реалізації знижується на 10%.
У разі, якщо покупець не з’явиться і на восьмих торгах, коли ціна лота складе 30% від балансової вартості, актив знімається з індивідуальних продажів і надалі буде продаватися в складі пулу.
Фонд зняв майже всі обмеження і сьогодні купувати активи банків, в тому числі права вимоги за кредитами, можуть як юридичні, так і фізичні особи.
Поки актив торгується індивідуально – його може придбати за великим рахунком будь-хто. Після об’єднання активів у пули в боротьбу за них уже будуть включатися потужніші, професійні гравці.
До слова, перші «пілотні пули» будуть сформовані протягом найближчих тижнів. До їх складу увійдуть ті активи, які вже досить тривалий час торгуються за старою системою, і вартість реалізації яких на аукціонах уже нижче 30% від балансової.
Крім того, щоб прискорити процес реалізації активів, Фонд почав роботу над підготовкою до запуску голландських аукціонів. Лот буде виставлятися за балансовою вартістю. Протягом одного дня ціна буде знижуватися до тієї, на яку погоджується покупець.
Непродані лоти будуть об’єднуватися в пули і повторно виставлятимуться на продаж також за голландською системою. Перші такі аукціони будуть проводитися вже восени 2017 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас