ЄС запускає єдину систему контролю в'їзду-виїзду на своїх зовнішніх кордонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запускає єдину систему контролю в'їзду-виїзду на своїх зовнішніх кордонах

Світ
619
Єдина система контролю в’їзду-виїзду почне працювати на зовнішніх кордонах Євросоюзу, відповідний законопроект здобув політичну підтримку Європарламенту та Ради ЄС, повідомила в понеділок Єврокомісія.
Система, робота над якою велася з квітня минулого року, буде реєструвати дані про в’їзд і виїзд громадян країн, що не входять в ЄС, при перетині зовнішніх кордонів союзу.
Як наголошується в комюніке, “це дозволить краще контролювати легальні короткострокові поїздки (громадян третіх країн в ЄС), виявляти тих, хто незаконно затримався, і допоможе загальній модернізації управління зовнішніми кордонами ЄС”.
“Система в’їзду-виїзду разом з Європейською системою інформації та дозволу поїздок (ETIAS) буде сприяти посиленню контролю зовнішніх кордонів та внутрішній безпеці”, – йдеться в комюніке.
Це черговий крок у подальшому посиленні контролю зовнішніх кордонів, зроблений Брюсселем на тлі міграційної кризи і зростання терористичної загрози. Раніше були введені систематичний контроль усіх, хто перетинає зовнішню кордон, у тому числі громадян ЄС, розпочато створення Європейської прикордонної і берегової охорони на допомогу національним прикордонним службам країн ЄС, межі яких збігаються із зовнішніми кордонами союзу.
Обговорення документа продовжиться на технічному рівні між Європарламентом та Радою ЄС, перш ніж вони спільно ухвалять остаточний текст.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас