МВФ виключить вимогу про земельну реформу для чергового траншу Україні, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виключить вимогу про земельну реформу для чергового траншу Україні, - джерело

Аграрний ринок
519
Міжнародний валютний фонд виключить вимогу про земельну реформу з переліку питань, які впливають на виділення чергового траншу, передає AgroPortal з посиланням на близьке до переговорів джерело.
“Президент Петро Порошенко попросив зняти питання про запуск ринку землі з порядку денного, і Крістін Лагард (голова МВФ, – ред.) погодилася”, – повідомило джерело.
Також зазначено, що вимогу про запуск ринку землі в Україні буде виключено з меморандуму з МВФ.
“На сьогодні між Порошенком і Лагард була досягнута домовленість виключити земельну реформу з переліку питань, які впливають на виділення траншу, – підкреслило джерело.

Довідка Finance.UA:

  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж земельної ділянки, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас