"Укравтодор" веде переговори з СБ щодо залучення кредиту на будівництво Північного об'їзду Борисполя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" веде переговори з СБ щодо залучення кредиту на будівництво Північного об'їзду Борисполя

Казна та Політика
326
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) проводить переговори зі Світовим банком про залучення кредиту для фінансування проекту будівництва Північного об’їзду Борисполя.
Як повідомила прес-служба агентства, цей проект передбачає будівництво нової ділянки дороги протяжністю 3 км, реконструкцію до категорії 1-А існуючої дороги протяжністю 12 км
Нова об’їзна дорога довжиною близько 15 км дозволить повністю звільнити Бориспіль від транзитного транспорту, забезпечити зручний проїзд з Києва по міжнародній трасі М-03 / Е-40 в напрямку Полтави та національною дорогою Н-08 в напрямку Кременчука та Черкас. Економія часу складе до 30 хвилин на кожній поїздці в порівнянні з тим часом, який водії витрачають на проходження по центральній вулиці Борисполя Київський Шлях.
“Траса М-03 – один з найважливіших коридорів для внутрішніх і міжнародних перевезень. Зараз ділянка дороги, що проходить через Бориспіль, є однією з найбільш завантажених доріг країни з інтенсивністю руху понад 30 тис. авто на добу. Будівництво нової об’їзної дороги дозволить істотно поліпшити екологічну ситуацію в місті, зробить проїзд по місту більш зручним, а також суттєво зменшить кількість ДТП”, – зазначив керівник “Укравтодору” Славомір Новак, якого цитує прес-служба.
“Укравтодор” нагадує, що вже ліквідує одне з найбільш аварійних місць у Київській області – на небезпечній ділянці регіональної дороги Р-03, розташованій на 19 км траси Бровари – Бориспіль біля с. Мала Олександрівка: розширюється проїжджа частина, облаштовуються окремі смуги для розгону, гальмування і лівих поворотів, встановлюється світлофор. Ця ділянка дороги є об’їзною Києва, Борисполя, Броварів для вантажного транспорту і має високу інтенсивність руху більше ніж 15 тис. автомобілів на добу.
Крім того, в цьому році на 45 км міжнародної траси М-03/Е-40 буде обладнана кругова розв’язка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас