Що чекати від курсу на поточному тижні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що чекати від курсу на поточному тижні?

Валюта
3018
Минулого тижня курс долара США, що встановлюється Національним банком України, трохи призупинив зниження і зміцнився з 26,029 грн до 26,04 грн.
На міжбанківському ринку середньозважений курс долара за цей же час зміцнився на 0,2% до 26,09 грн.
Зазначимо, що зміцнення гривні в кінці червня призупинилося.
Варто також сказати, що минулого тижня найбільші державні підприємства і відомства країни зазнали безпрецедентної за масштабами кібератаки. Кібератака спровокувала хвилювання на валютному ринку країни і викликала попит на долари.
Кібератака ускладнила організацію проведення податкових платежів через інтернет, що призупинило попит на гривні, характерний для кінця місяця, і, відповідно, призвела до зміцнення долара.
Пояснює Наталя Мільчакова, заступник директора аналітичного департаменту Альпарі.
При цьому експерт підкреслює, що з 1 липня в Україні скасовано державне регулювання цін на продукти харчування.
“Незважаючи на те, що в довгостроковому аспекті відсутність держрегулювання цін має сприяти залученню додаткових інвестицій в сільське господарство і харчову промисловість, в короткостроковому аспекті це може викликати зростання інфляції, що може чинити додатковий тиск на курс гривні”, – говорить Мільчакова.
На поточному тижні аналітик очікує, що гривня може продовжити плавно знижуватися до долара. Короткострокова мета щодо офіційного курсу долара і курсу на міжбанку 26,09-26,1 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас