Microsoft змінить фокус бізнесу. І звільнить тисячі співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft змінить фокус бізнесу. І звільнить тисячі співробітників

Фондовий ринок
1693
Компанія Microsoft у найближчі кілька днів планує оголосити про реорганізацію бізнесу. За даними видання MarketWatch, компанія змістить свою увагу з продажу операційних систем на хмарні технології.
Свою основну увагу компанія Microsoft направить на розвиток хмарного сервісу Microsoft, а також інших суміжних напрямків, пов’язаних з хмарою. Компанія бачить у цьому неабиякі перспективи: підрозділ, який з’явився не так давно, в останньому кварталі приніс компанії $6,7 млрд. І кожен квартал ця цифра продовжує збільшуватися (востаннє на 11%). Що цікаво, свого часу створенням і розвитком проекту Azure керував Сатья Наделла – нинішній CEO Microsoft.
Видання TechCrunch відзначило, що реорганізація торкнеться і співробітників компанії. Зокрема, мова йде про відділ продажу. У самій Microsoft від коментарів відмовилися, але, як повідомили джерела видання, скорочувати в першу чергу будуть продажників. Це може бути одним з найбільш значних скорочень у сфері продажів за останні кілька років. Скорочувати людей будуть не тільки в США, а по всьому світу.
Для Microsoft це не нова практика. Після купівлі Nokia компанія була змушена скоротити кілька тисяч осіб через відсутність у них потреби: йдеться також про продажників, які прийшли з Nokia і не були потрібні компанії. Після згортання бізнесу смартфонів компанія скоротила ще 1850 людей, пов’язаних з цим напрямком.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас