У рішенні Стокгольмського арбітражу від 31 травня немає жодних цифр щодо виплати "Нафтогазом" на користь "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рішенні Стокгольмського арбітражу від 31 травня немає жодних цифр щодо виплати "Нафтогазом" на користь "Газпрому"

Енергетика
646
В окремому рішенні трибуналу при Стокгольмському арбітражі від 31 травня немає жодних цифр щодо виплати “Нафтогазом України” на користь “Газпрому”, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі НАК.
“В окремому рішенні трибуналу при Стокгольмському арбітражі від 31 травня не вказано, що “Нафтогаз” повинен виплатити “Газпрому” $1,7 млрд чи якусь іншу суму. Воно не містить жодних цифр щодо якихось боргів між сторонами. У рішенні викладено принципи, за якими має розраховуватися ретроактивна компенсація за переплату “Нафтогазу”, а також ціна для обсягів газу, отриманих, але не оплачених НАК в повному обсязі”, – зазначили в прес-службі.
В “Нафтогазі” додали, що зараз проходять переговори з “Газпромом”. Якщо вони не увінчаються успіхом, тільки тоді суми будуть визначені арбітражем.
“Трибунал запропонував “Нафтогазу” і “Газпрому” спробувати домовитися щодо сум. Такі переговори тривають. Якщо сторонам не вдасться домовитися, то, як очікується, суд визначить їх самостійно”, – резюмували в НАК.
Як повідомлялося, раніше “Газпром” заявив, що нібито рішення Стокгольмського арбітражу передбачає стягнення з “Нафтогазу” на користь “Газпрому” понад $ 1,7 млрд.

Довідка Finance.UA: 
  • Український Національний нафтогазовий холдинг “Нафтогаз України” почав судові розгляди з російським “Газпромом” за двома контрактами: щодо транзиту російського газу в ЄС через територію України і купівлі-продажу Україною російського газу.
     
  • 1 червня Стокгольмський арбітраж ухвалив проміжне рішення на користь “Нафтогазу”, переглянувши ціни за укладеним в 2009 році контрактом на закупівлю газу у російського монополіста з урахуванням ринкових умов.
     
  • Крім того, Стокгольмський суд скасував вимогу “Газпрому”, згідно з якою Україна мала щороку закуповувати 52 мільярди кубометрів газу, або оплачувати його вартість, при цьому не вибираючи весь обсяг (принцип “бери або плати”).

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас