ШІ навчили підбирати персональні медичні страховки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ навчили підбирати персональні медичні страховки

Технології&Авто
239
Страхова компанія Accolade планує поєднати свої страхові продукти з технологіями машинного навчання і ШІ. В результаті повинен вийти сервіс, що пропонує найбільш персоналізовану медичну страховку, пише Zdnet.
За допомогою великих даних компанія планує вирішувати відразу дві проблеми. Для клієнтів результатом стане підбір саме тієї страховки, яка їх влаштовує. А страхові компанії зможуть ефективніше виконувати свою роботу. У компанії говорять, що сьогоднішня модель неефективна, вона вивчає поведінку тільки 5% застрахованих. Нова система повинна враховувати дані про набагато більш широку аудиторію. Основою стане інформація в тому числі про повністю здорових людей.
Наприклад, ШІ буде націлений на молоде покоління, яке зараз практично не відчуває ніяких проблем зі здоров’ям. Від відсутності досвіду у них в разі звернення до лікарів можуть виникнути ситуації непорозуміння, коли чек за лікування виявляється куди більшим, ніж вони очікували. Платформа створена, щоб користувачі могли уникнути таких ситуацій. Зручніше, коли алгоритм замість людини думає, яка страховка підходить найкраще.
Страховикам вигідно, коли їхні здорові клієнти задоволені покриттям страховки і перевагами, пропонованими їм за те, що вони здорові. Алгоритм оцінить, скільки разів людина звертається за послугами, який її спосіб життя, чи знаходиться вона в групі ризику, паралельно оцінить десятки інших параметрів, щоб позбавитися зайвих витрат. Такий формат передбачає більш часті відвідування лікарів для діагностики, щоб в подальшому витрачати менше на лікування. Розумна страховка подбає про це.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас