Суд залишив під вартою екс-податківця часів Януковича, який зберігав у валізі $3,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд залишив під вартою екс-податківця часів Януковича, який зберігав у валізі $3,8 млн

Кримінал
269
Апеляційний суд Києва відхилив скаргу захисту та залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці про обрання запобіжного заходу колишньому керівнику головного управління Міністерства доходів і зборів в Луганській області.
“Відповідно до постанови першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням розміру застави в 100 млн грн. Підозрюваний зазначені кошти не сплатив і вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на пом’якшенні міри захисту до домашнього арешту або зменшенні розміру застави. Однак суд відхилив доводи адвокатів і залишив запобіжний захід без змін”, – повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України в четвер.
За даними попереднього розслідування, в період з липня 2011 року по лютий 2014 року, працюючи на керівній посаді і беручи участь у злочинній організації екс-президента України Віктора Януковича і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, підозрюваний завдав державі збитків на загальну суму понад 6 млрд 746 млн грн.
“В даний час у власності колишнього податківця і його сім’ї перебуває майно загальною вартістю майже 60 млн грн. Водночас сукупний дохід сім’ї починаючи з 1998 року склав лише 2,6 млн грн”, – зазначено в повідомленні.
В рамках досудового розслідування на чотири об’єкти нерухомості і вісім автомобілів накладено арешт. Середня ринкова вартість цього майна становить приблизно 17,7 млн грн.
В ході проведення обшуків, в тому числі за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено валізу з $3,8 млн, автопарк елітних автомобілів та інші цінності.
Колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Януковича і екс-міністра Клименка, організували і забезпечили незаконну діяльність так званих “податкових майданчиків” або “програмних підприємств”, які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного і контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки на користь керівника і членів злочинної організації, тобто в скоєнні кримінальних злочинів за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).
У Генпрокуратурі не називають імені заарештованого екс-податківця. Однак відомо, що 24 травня 2017 року під час спецоперації, яку повели правоохоронці в 15 областях України, були затримані 23 колишні податківці, причетні до організації функціонування т.зв. “Податкових майданчиків”, пов’язаних з екс-міністром доходів і зборів О.Клименком. Серед затриманих був і екс-керівник податкової адміністрації Луганської області Олександр Антипов, у якого, за словами Головного військового прокурора Анатолія Матіоса, під час обшуку правоохоронці виявили 3,8 млн дол. “Просто в сумці при собі”.
Печерський районний суд м.Києва звільнив з-під варти Антипова, зобов’язавши його протягом 5 днів внести заставу в 15 млн грн. Однак він не вніс вчасно заставу, і прокуратура подала до Печерського райсуду Києва клопотання про зміну на більш суворий (арешт) запобіжний захід для нього.
Крім того, 30 травня слідчий військової прокуратури оголосив Антипову нову підозру за ч. 3 ст. 209 КК України (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).
2 червня Антипов був знову взятий під варту з можливістю внесення застави в сумі 100 млн грн.
Антипов очолював Луганську обласну податкову адміністрацію (раніше службу, інспекцію) в 1990-2005, 2010-2014 роках. У 2006-2010 роках він очолював Луганську обласну державну адміністрацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас