Метою вірусної атаки Petya.A були не гроші - ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метою вірусної атаки Petya.A були не гроші - ООН

Фінтех і Картки
5471
Слідчі досі не можуть встановити ініціаторів останньої глобальної кібератаки, але стратегія нападників вказує, що не гроші були основним мотивом їхніх дій. Про це повідомив голова Глобальної програми ООН з кіберзлочинності Ніл Уолш.
Програмне забезпечення, використане при атаці на цьому тижні, було складнішим, ніж те, яке застосовувалося в попередніх атаках із застосуванням вірусу WannaCry, зазначив фахівець. Але ініціатори нової атаки недосвідчені в питанні збору викупу від жертв в обмін на розблокування їхніх комп’ютерів, стверджує Уолш.
Це дозволило 28 червня заблокувати обліковий запис і зробити неможливим отримання грошей.
“Це може бути хто завгодно: від одного хлопця, який сидить в підвалі, до держави”, – сказав Уолш.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Також в зв’язку з кібератакою обмежив надання своїх послуг клієнтам і “Ощадбанк” .Крім того, про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж в зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” та “Київ”.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через оновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
  • Масову хвилю заражень спровокувало оновлення цієї програми з вбудованим вірусним кодом, яке почалося вранці 27 червня.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас