Найпопулярніші міські авто в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпопулярніші міські авто в Україні

Технології&Авто
3123
Інформаційно-аналітична група AUTO-Consulting склала список найпопулярніших міських автомобілів на основі автопродажів за січень-травень цього року.
Найзручнішими для пересування по місту є компактні моделі А і В класів.
У порівнянні з 5 місяцями минулого року, продажу в А-класі зросли майже в 4,5 рази. Сьогодні А-класу серед нових автомобілів на ринку України належить майже 5%. А в минулому році ця цифра була всього 1,25%.
У бюджетному сегменті А-класу лідером продажів (і одночасно єдиним представником) є узбецький Ravon R2. Він же – найдоступніший автомобіль на ринку з автоматичною коробкою передач.
У середній ціновій категорії А-класу три беззаперечні лідери. На першому місці південнокорейський Huyndai i10. Його продажі виросли майже 2,3 рази відносно минулого року. На другій позиції – FIAT 500 (+ 35%). На третій – SMART Fortwo (+ 115%). Він обійшов KIA Picanto, реалізація якого впала на 16%. Корейця, до слова, підтискає SMART Forfour. Продажі цього 4-місцевого SMART зросли в 4 рази.
В В-класі, в порівнянні з 5-ма місяцями 2016- го, – теж спостерігається зростання продажів. Він не такий великий, як у А-класі, і становить понад 25%. При цьому частка на ринку автомобілів В-класу збільшилася майже до 15% (з 13,5% в 2016-м).
Найбільша частка – 68% належить бюджетним седанам Low Cost сегмента B-High, 22% у машин середньої цінової категорії B-класу, ще 9% припадає на недорогі хетчбеки і 1% – у B-класу Premium.
Лідером в сегменті недорогих хетчбеків став француз Renault Sandero. У порівнянні з минулим роком, продажі цієї моделі виросли більш, ніж в 1,5 рази.
В середньому ціновому сегменті ситуація більш різноманітна. Найпопулярніша модель тут – Ford Fiesta (+ 50% до 2016 року). На другому місці – Skoda Fabia. На третьому – SEAT Ibiza (+ 400%).
Серед преміальних автомобілів В-класу лідирує електрична модель BMW i3. Продажі цієї моделі зросли в два рази. На другому місці – MINI One / Cooper, який займав першу позицію в минулому році.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас