Черкаси першими в Україні запустили в маршрутках електронні квитки з QR-кодом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черкаси першими в Україні запустили в маршрутках електронні квитки з QR-кодом

Фінтех і Картки
912
З сьогоднішнього дня більше 70 маршрутних автобусів у Черкасах почали приймати плату за проїзд без готівки, з використанням QR-коду. Подібний спосіб оплати вперше в Україні використовується в маршрутках, технології впровадили ПрАТ «Черкасиавтотранс» і ПриватБанк.
Тепер пасажири черкаських маршруток № 8, 21, 26, 27 зможуть оплачувати проїзд через смартфон, відсканувавши QR-код, розміщений на спеціальних стікерах в салоні за допомогою мобільного додатку Privat24. Як запевняють розробники, вся процедура оплати повинна займати не більше 15-30 секунд.
Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде пред’явити кондуктору або контролеру. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.
На даний момент ведуться переговори про оплату проїзду за допомогою QR-кодів з іншими черкаськими перевізниками та КП «Черкасиелектротранс». Мер Черкас Анатолій Бондаренко зацікавився нововведенням і пообіцяв розглянути можливість ввести такий спосіб оплати проїзду і в міських тролейбусах.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас