Рада має намір удосконалити застосування МСФЗ в бухобліку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір удосконалити застосування МСФЗ в бухобліку

Фондовий ринок
477
Верховна Рада має намір удосконалити застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) в бухгалтерському обліку.
За прийняття в першому читанні законопроекту №4646-д проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226.
Законопроектом пропонується дати нове визначення термінам “витрати”, “доходи”, “звітний період”, “звіт про платежі на користь держави” в частині суб’єктів, які подають цей звіт, “звіт про управління”, “власний капітал”, “таксономія фінансової звітності” та “підприємства, що становлять суспільний інтерес” , “чистий дохід від реалізації продукції”.
Документ визначає, що незначні недоліки, виявлені в первинних документах, не є підставою для невизнання господарської операції.
Крім того, законопроект встановлює для цілей бухгалтерського обліку критерії віднесення підприємств до мікропідприємств, малих, середніх і великих підприємств відповідно до положень директиви ЄС №2013/34/ЄС.
Встановлюється, що підприємства, які здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, складають фінансову звітність за МСФЗ.
Пропонується поширити закон на операції з виконання бюджетів і складання фінансової звітності про виконання бюджетів з урахуванням бюджетного законодавства.
Документ уточнює період здачі проміжної фінансової звітності з метою забезпечення однозначності у визначенні періоду, за який вона складається.
Пропонується дозволити не складати консолідовану фінансову звітність малим групам, які відповідають встановленим критеріям.
Законопроект зобов’язує підприємства, які застосовують МСФЗ, подавати фінзвітність в єдиному електронному форматі, а також зобов’язує їх надавати копії фінансової звітності за запитом юридичних і фізичних осіб відповідно до законодавства.
При цьому мікро- і малі підприємства будуть звільнені від надання звіту про управління.
Для середніх підприємств планується передбачити невідображення у звіті про управління так званої фінансової інформації.

Довідка Finance.UA:

  • З першого січня 2018 року банки в Україні переходять на міжнародні стандарти фінансової звітності-9.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас