Рефінансування кредиту: навіщо, де і як — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рефінансування кредиту: навіщо, де і як

Фондовий ринок
1619
Останнім часом все більше українців усвідомлюють, що кредитна історія – це важливо і нею потрібно дорожити, навіть якщо банк, в якому бралася позика, перебуває на стадії ліквідації. До речі, якщо немає бажання погашати кредит в банках, пропонованих ФГВФО, зараз ринок пропонує безліч варіантів рефінансування позики.
Ми попросили Оксану Конюшко, начальника управління розвитку продуктів і продажів Forward Bank, розповісти про те, для чого необхідне рефінансування кредиту і як його оформити.
Рефінансування кредиту: навіщо, де і як
Навіщо?
Причин, за якими користувачам банківських послуг може знадобитися рефінансування, досить багато. Наприклад, доволі поширена ситуація, коли людина, яка отримала кредит, в силу змінених життєвих обставин не може виконувати перед банком свої фінансові зобов’язання. В цьому випадку необхідно почати діалог з кредитором для того, щоб досягти компромісу про реструктуризацію заборгованості. Але цей варіант не завжди оптимальний, особливо якщо відносини з банком не склалися і питання перебуває на контролі служби безпеки або колекторів. Тоді, безумовно, варто здійснити спробу перекредитування в іншій фінансовій установі, умови якої будуть прийнятні для позичальника. Фактично, мова йде про формування нової кредитної історії вже в новому банку.
Ще одна поширена причина рефінансування – це наявність кредиту в банку, який з тих чи інших причин був виведений з ринку. Тут потрібно усвідомлювати, що заборгованість сама по собі не зникне. Вона буде стягнена банками – партнерами ФГВФО. Тобто в ситуації, коли банк виведений з ринку, часто буває, що необхідно вибудовувати взаємини з новими кредиторами. У разі якщо їхні вимоги не відповідають можливостям позичальника, є сенс оформити рефінансування в іншому банку.
Де і як?
В даний час як мінімум близько десятка комерційних банків пропонують програми перекредитування. Є такі програми і в Forward Bank. Щоб оформити подібне рефінансування кредиту, достатньо прийти в наше відділення або наш міні-офіс (зазвичай вони розташовуються в торгових центрах) і оформити новий кредит, направивши його на погашення своєї старої позики.
Механізм такого рефінансування простий. Клієнт приходить і пише відповідну заяву. На підставі цього документа Forward Bank безготівковим шляхом перераховує кошти або на погашення кредиту клієнта в певному банку, або на рахунок кредитора, визначеного Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, якщо банк-кредитор був виведений з ринку.
Додаткові переваги
При рефінансуванні кредитів в Forward Bank обов’язково враховується вже наявна у клієнта кредитна історія. Якщо він вчасно і в повному обсязі виконував всі свої зобов’язання по старому кредиту, то ми будемо рефінансувати його позику на вигідніших умовах. Надалі Forward Bank також може запропонувати оформити додаткові продукти і надати кращі тарифи. У таких клієнтах банк зацікавлений, тому може гарантувати їм максимальну лояльність.
Переваги є і у колишніх клієнтів вже виведених з ринку фінансових установ, наприклад, «Платинум Банку». Якщо людина до закриття даної установи мала в ньому незавершені фінансові зобов’язання, то у відділеннях Forward Bank вона може безкоштовно погасити свої кредити. Більше того, таким клієнтам ми можемо запропонувати навіть більшу суму перекредитування, ніж у них була на момент виведення «Платинум Банку» з ринку. Фактично, це означає можливість «закрити» свої старі зобов’язання і скористатися додатковим кредитним ресурсом.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас