Уряд пропонує розподілити понадпланові 24 млрд грн на медицину і дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує розподілити понадпланові 24 млрд грн на медицину і дороги

Казна та Політика
285
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді розподілити понадпланові 24 млрд грн доходів, направивши основну їх частину – понад 14 млрд грн – на субсидії громадянам за підсумками верифікації минулого опалювального сезону, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
“Маємо додаткові кошти від перевиконання бюджету за рахунок детінізації і зростання економіки – 24 млрд грн. Ми направляємо ці кошти на необхідні потреби”, – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу і представляючи проект правок до закону про держбюджет-2017.
Прем’єр додав, що ще 800 млн грн пропонується направити для початку реконструкції автодороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв.
Ще 200 млн грн заплановано виділити на продовження програми безкоштовних ліків і можливого розширення переліку ліків, що надаються хронічним хворим, а 400 млн грн – на збільшення медичних субвенцій на місцях, додав Гройсман.
За його словами, додатково 500 млн грн пропонується виділити на Академію медичних наук, 60 млн грн – на придбання ангіографа.
Прем’єр зазначив, що 100 млн грн передбачається додати Фонду енергоефективності, збільшивши його фінансування в цьому році до 800 млн грн, а також передбачено фінансування окремих видатків Міноборони та Міністерства внутрішніх справ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас