Neva Aerospace представив концепт персонального літака AirQuadOne — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Neva Aerospace представив концепт персонального літака AirQuadOne

Технології&Авто
249
Європейський консорціум Neva Aerospace представить на Паризькому авіасалоні концепт персонального літака AirQuadOne. Літальний апарат з вертикальними зльотом і посадкою за формою нагадує ховербайк і розрахований на одного пілота.
Консорціум Neva Aerospace, до складу якого входить п’ять європейських компаній, спеціалізується на електроавіації та безпілотних літальних апаратах. Одну зі своїх розробок – персональний міні-літак AirQuadOne – розробники представлять на Паризькому авіасалоні, який стартує на цьому тижні.
AirQuadOne обладнаний чотирма двигунами турбовентиляторів, якими компанія вже обладнала дрони власного виробництва. Схожий на ховербайк ЛА з корпусом з переробленого вуглепластику і частково заскленими кабіною пілота важить 453 кг, з них 150 кг становить вага акумуляторів.
Neva Aerospace представив концепт персонального літака AirQuadOne
Зарядити ховербайк можна так само, як і електромобіль, на електрозаправні станції. Але, як пише WIRED, з часом консорціум планує обладнати ЛА невеликим паливним двигуном для збільшення запасу ходу. Neva Aerospace має намір випустити як пілотовану, так і безпілотну версію «квадроцикла». Пілотована модель зможе витримувати навантаження до 100 кг.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас