В "Укренерго" пояснили, чи відключатимуть світло влітку і як готуються до зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укренерго" пояснили, чи відключатимуть світло влітку і як готуються до зими

Енергетика
1033
Українські енергетики вже зараз готуються до пікових літніх навантажень і опалювального сезону. Зокрема, компанія ДТЕК поки єдина в країні, хто закупив дефіцитний антрацит в ПАР і всього завезе в Україну 675 тис. тонн вугілля на дев’яти кораблях.
Глава НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук, коментуючи питання пікових навантажень на енергосистему країни цього літа, заявив, що не відкидає запуску антрацитових блоків на ТЕС вже в липні. Цю необхідність він пов’язав зі спекою та ремонтами енергоблоків атомних електростанцій. Ковальчук додав, що якщо цього не зробити, то вже незабаром ми можемо очікувати дефіциту потужностей, який призведе до “обмеження споживачів” в електриці.
“Особливо кінець літа і осінь можуть пройти в напруженому режимі, якщо не буде додатково поставлено обсяг хоча б в 300 тис. тонн на місяць протягом найближчих трьох-чотирьох місяців. Це мінімальний обсяг, який, за умови повної безаварійності всіх енергооб’єктів країни, дозволить не обмежувати споживачів”, – підкреслив чиновник.
При цьому Ковальчук додав, що поки не всі генеруючі компанії підтвердили достатні запаси антрациту на складах. За його словами, державне ПАТ “Центренерго” все ще шукає постачальника, а ось ДТЕК, в свою чергу, вже завіз із Південної Африки 75 тис. тонн палива і анонсував прибуття ще 600 тис. тонн.
Другою хорошою новиною він назвав роботу з модернізації блоків теплових електростанцій, які переходять від антрациту до використання вугілля марки “Г” (газового вугілля).

Довідка Finance.UA

  • Раніше Кабінет міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електричної енергії ще на один місяць.
  • Введення надзвичайного стану зумовлене блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу, що унеможливлює доставку антрациту на українські ТЕС, що виробляють електрику.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас