У Шанхаї представили пересувний безпілотний робомагазин (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шанхаї представили пересувний безпілотний робомагазин (відео)

Технології&Авто
826
Шведський стартап Wheelys представив у Шанхаї прототип роботизованого мінімаркета на колесах Moby. Щоб зайти в магазин, потрібно встановити мобільний додаток – кожному покупцеві він видасть індивідуальний пропуск. Всього в кіоску може вміститися 3-4 покупці. На вході відвідувачів чекатиме голографічний віртуальний помічник. Товари в Moby можна сканувати самостійно або покласти їх в розумний кошик для покупок, який сам розрахує вартість.
Як і в автоматизованому магазині Amazon Go, в Moby немає продавців-консультантів і касирів. Покупцеві не потрібно стояти в черзі – магазин автоматично зніме суму за покупки з картки клієнта.
Щодня міні-магазин буде заїжджати на склад за свіжими продуктами, а також за товарами, яких немає в стандартному асортименті. Якщо розмістити замовлення в додатку заздалегідь, то покупки чекатимуть вже в магазині.
Moby працює на електротязі і отримує енергію від встановлених на даху сонячних батарей. Як тільки безпілотники легалізують, магазин зможе самостійно розвозити замовлення на адреси покупцям, а згодом дрібні товари будуть доставляти дрони. Мінімаркети також зможуть ділитися товарами один з одним, якщо якісь продукти закінчаться.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас