Суд підтвердив здійснення НБУ належного нагляду за Дельта Банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив здійснення НБУ належного нагляду за Дельта Банком

Кредит&Депозит
181
Київський апеляційний адміністративний суд знову підтвердив, що Національний банк здійснював належний нагляд за виведеним з ринку неплатоспроможним Дельта Банком.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Київський апеляційний адміністративний суд 31 травня залишив без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 22 березня.
Цією постановою було залишено без розгляду позов про визнання протиправною та незаконною бездіяльність регулятора стосовно Дельта Банку.
Дельта Банк був віднесений до категорії неплатоспроможних 2 березня 2015 року, а 2 жовтня 2015 за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію даного банку.
Головною причиною віднесення Дельта Банку до категорії неплатоспроможних стало неприйняття власником банку своєчасних, ефективних і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Довідка Finance.UA:

  • Протягом 2014-2017 років НБУ виграв 56 процесів, в яких позивачі вимагали визнати протиправною бездіяльність регулятора стосовно банків, визнаних неплатоспроможними або ліквідованими.
  • Ще 55 подібних справ на даний момент перебувають на розгляді в судах різних інстанцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас