Клімкін запропонував альтернативу візовому режиму для росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін запропонував альтернативу візовому режиму для росіян

Казна та Політика
4165
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за створення системи попереднього інформування громадян Росії про їх намір відвідати Україну.
“Візи насправді відживають, вони відходять. По-перше, ми тепер звикли до біометричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий – ось ви їдете в багато країн і потім заходите в інтернет і говорите: Я через 5 днів їду – ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну, необхідно створити відповідну платформу і контролювати в’їзд, так щоб це не було абсолютно неконтрольовано”, – сказав Клімкін в ефірі “1+1” в понеділок вранці.
За його словами, після прийняття політичного рішення про створення такої платформи, на її розробку необхідно кілька місяців, після чого її необхідно буде протестувати.
Клімкін наголосив, що головне – контроль на кордоні.
Міністр зазначив, що візи для росіян можна було б ввести вже давно, проте виникає питання жителів Криму, яких окупаційна влада може змусити “робити візу в власну країну”.
Також на території Росії живуть громадяни України, і в разі введення візового режиму, влада РФ може тиснути на них для зміни громадянства.
“Наша мета має бути простою – закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не нашкодило українцям”, – сказав Клімкін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас