Гройсман пояснив, коли в Україні з'являться накопичувальні пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив, коли в Україні з'являться накопичувальні пенсії

Казна та Політика
1074
Уряд почне роботу над впровадженням накопичувального рівня пенсійної системи після прийняття поточного варіанту пенсійної реформи. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Прем’єр зазначив, що першочергове завдання уряду – побудувати бездефіцитну солідарну систему, а потім запровадити накопичувальну.
“Зараз ми підготували проект пенсійної реформи, який дасть бездефіцитність і справедливість. Наступний етап – як тільки ми приймемо цю реформу, ми почнемо з депутатами працювати над накопичувальною системою, щоб знайти якісну формулу”, – сказав Гройсман.
На питання, чи будуть ті, хто працює на півставки, отримуватимуть меншу пенсію, або їм доведеться працювати 50 років, він відповів, що працювати на стаж 50 років не доведеться, але формула нарахування пенсії буде базуватися на зроблених внесках в Пенсійний фонд, повідомляє “ЕП”.
А на питання, чи буде потрібно жінці “купувати” стаж, якщо вона кілька років була в декреті, Гройсман підкреслив, що мова йде не про купівлю, а про компенсацію.
Прем’єр зазначив, що, можливо, буде компенсувати недолік стажу роботи “в межах 2 років”.

Довідка Finance.UA

  • Кабмін 17 травня затвердив законопроект про пенсійну реформу.
  • Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, однак вводить вимоги до страхового стажу. Для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу.
  • При стажі від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі менше ніж 15 років – до 65 років.
  • Реформа скасовує призначення пенсій держслужбовцям за вислугу років та запроваджує єдину формулу розрахунку розміру пенсій, яка прив’язує його до обсягу внесків у Пенсійний фонд протягом життя.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас