НБУ послабив обмеження для інвестицій юросіб за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ послабив обмеження для інвестицій юросіб за кордон

Кредит&Депозит
358
Національний банк України надав можливість бізнесу інвестувати за кордон до $2 млн в еквіваленті на підставі однієї валютної ліцензії за один календарний рік, тоді як до цього часу ліміт загальної суми таких операцій становив $50 тис. за один календарний місяць.
Згідно з повідомленням регулятора в п’ятницю, відповідна постанова №51 НБУ від 8 червня набуде чинності з 12 червня.
У ній також диференційовані вимоги для отримання ліцензій залежно від суми інвестиції за кордон, до $50 тис. будуть діяти спрощені вимоги до переліку документів для отримання ліцензії.
Як пояснює Нацбанк, крім заяви, достатньо буде надати декілька інших документів залежно від виду інвестиції і типу інвестора (договір про здійснення інвестиції, документи про реєстрацію об’єкта інвестиції тощо).
Водночас для інвестицій в сумі понад $50 тис. вводиться розгорнутий перелік документів, який допоможе НБУ запобігти використанню валютних ліцензій для схемного відтоку капіталу, наголошується в релізі. Зокрема, резидент повинен додатково підтвердити економічний сенс операції, наявність у нього прозорих джерел коштів для її проведення, надати розгорнуту інформацію про кінцевих бенефіціарних власників суб’єктів інвестиційної операції і т .п.
“Такі кроки дозволять поліпшити умови ведення юридичними особами зовнішньоекономічної діяльності і разом з тим не сприятимуть проведенню економічно необгрунтованих операцій з виведення коштів за межі України”, – відзначає Нацбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас