На Інтернет речей в світі до 2021 р. припаде більше половини пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Інтернет речей в світі до 2021 р. припаде більше половини пристроїв

Технології&Авто
217
Згідно з прогнозами Cisco, опублікованими в звіті «Наочний індекс розвитку мережевих технологій», глобальна цифрова трансформація в період з 2016 по 2021 рр. і надалі істотно впливатиме на запити і потреби IP-мереж.
На це перш за все вказують: прогнозоване зростання числа інтернет-користувачів (з 3,3 до 4,6 млрд, тобто 58% світового населення), прискорене збільшення кількості персональних пристроїв і міжмашинних з’єднань, збільшення середньої швидкості широкосмугового доступу і приріст відеотрафіку.
Як очікується, світовий обсяг IP-трафіку за прогнозний період зросте триразово і до 2021 р. досягне 3,3 зеттабайт (в 2016 р аналогічний показник становив 1,2 зеттабайт).
Вперше за 12 років прогнозування розрахунки показали, що на міжмашинні з’єднання, що підтримують додатки Інтернету речей (Internet of Things, IoT), до 2021 р. буде становити більше половини від загального числа всіх пристроїв і з’єднань (27,1 млрд) і 5% глобального IP-трафіку.
Основними факторами такого росту (з 5,8 до 13,7 млрд, тобто в 2,4 рази за аналізований період) стали IoT-інновації, що стосуються підключених будинків, підключеної охорони здоров’я, «розумних» автомобілів і транспорту, а також інших сервісів міжмашинного зв’язку наступного покоління. Охорона здоров’я, де шириться впровадження таких підключених додатків, як зв’язок зі службами екстреної допомоги, монітори стану здоров’я і медичні дозатори, стане найбільш швидкозростаючою вертикальною галуззю (середньорічний приріст 30%). На другому місці за темпами зростання – додатки для підключених автомобілів і підключених міст (середньорічний приріст 29%).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас