Два дні до безвізу: хто і скільки заробив на ажіотажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два дні до безвізу: хто і скільки заробив на ажіотажі

Казна та Політика
1621
Уже цієї неділі українці на законних підставах зможуть їздити в Європу без шенгенських віз. Тим часом в пунктах видачі біопаспортів черги тільки ростуть.
«Зараз біометричні паспорти отримали понад 3,5 млн осіб. Багато хто зважився робити паспорт, як тільки стало відомо про безвіз. Крім того, зараз початок відпускного сезону. Але для того, щоб черг було менше, ми працюємо і у вихідні, а також плануємо відкривати додаткові сервісні центри. Зокрема, в центрі Києва незабаром відкриється ще один центр з пропускною спроможністю 1500 осіб на день, хоча зазвичай центр здатний обслуговувати по 400-450 осіб на день. Також нові центри будуть в Харкові і Львові», – розповів спікер ДП «Документ» Володимир Поліщук.
Ажіотаж став золотою жилою для посередників. «Біопаспортм під ключ» мінімум удвічі дорожчі, ніж в сервісних центрах, – за п’ять робочих днів, оформлення документа обійдеться в 2500 грн, хоча офіційно це коштує 1210 грн, і забрати його можна вже через тиждень. Крім того, йде активний продаж місць у черзі.
«За 500 грн будемо вам тримати місце, ви просто приходите на певний час і подаєте документи на паспорт», – просвітив нас посередник. Є й ті, хто продає місця в електронній черзі, але в Держміграційній службі запевняють, що це шахраї. «Міграційна служба нагадує, що електронна черга передбачає тільки індивідуальний запис, тому при будь-яких обставинах не варто купувати талони або запис в електронній черзі, оскільки всі записи, здійснені третіми особами, будуть анульовані», – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас