В Україні подорожчає таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчає таксі

Особисті фінанси
1232
Після офіційної заборони Яндекс.Таксі в Україні (хоча воно і продовжує роботу), таксисти почали піднімати свої цінники.
Як розповів глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, в основному розцінки підвищують служби з дешевого сегмента. Якщо раніше мінімальний тариф у них становив 35 грн, то зараз – 40-50 грн.
«Яндекс скасував доплати своїм таксистам, Uklon підняв «мінімалку», UBER підвищив коефіцієнти. А весь ринок за ними підтягується», – говорить Антонюк.
Наприклад, якщо раніше при дефіциті машин і їзді по пробках клієнту потрібно було заплатити приблизно в 2-2,5 рази більше стандартного тарифу, то зараз коефіцієнти можуть збільшити тариф в 3, а то і 4 рази.
Так, на сьогоднішній день ціна одного кілометра, в залежності від служби таксі, може варіюватися від 4,5 до 20 грн/км. А вартість подачі машини – від 35 до 70 грн. «Середній чек по Києву зараз дорівнює приблизно 100 грн за поїздку. Влітку менше пробок, завантаженість нижча, час подачі авто скорочується. Тому, швидше за все, в цей період ціни підвищуватися більше не будуть. А ось з осені таксі знову піднімуть свої розцінки», – додав Антонюк.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас