СБУ розкрила нелегальний контакт-центр російського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розкрила нелегальний контакт-центр російського банку

Кримінал
1140
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили в Сумах діяльність нелегального контакт-центру, який був організований за вказівкою керівництва одного з російських комерційних банків.
Згідно з повідомленням відомства, оператори контакт-центру приймали заявки від мешканців Росії, а також тимчасово окупованих територій Донецької області і анексованого Криму.
Центр займався кредитуванням фізичних та юридичних осіб, особисті та установчі дані яких передавалися в Москву.
СБУ задокументовано, що всі операції для неакредитованого в Україні російського банку відбувалися через інтернет і сервіси IP-телефонії. Координація дій контакт-центру здійснювалася з головного офісу банку в Москві. Нелегальний колл-центр було організовано на замовлення топ-менеджменту банку одним з київських бізнесменів.
“Суми були вибрані ділками для оптимізації витрат банку. У підпільному контакт-центрі за мінімальну плату працювали місцеві студенти, яких звільняли після завершення “випробувального терміну”, – зазначили в СБУ.
Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку і документацію, що доводять передачу особистих даних громадян в Росію.
За інформацією СБУ, серед клієнтів російського банку є ватажки незаконних збройних формувань і фейкових “держорганів” терористичних організацій “Л/ДНР”.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас