S&P знизило рейтинг Катару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Катару

Світ
208
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings в середу знизило суверенний рейтинг Катару з “AA” до “AA-” і присвоїло йому “негативний” прогноз, що свідчить про те, що він може бути знижений ще в разі зростання політичних ризиків або при більш значному, ніж очікувалося, зростанні держборгу.
Зазначимо, що Саудівська Аравія, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати і Бахрейн оголосили про розрив дипломатичних відносин з Катаром, звинувативши владу країни в підтримці терористичних організацій.
На думку експертів S&P, такий розвиток подій може посилити схильність Катару до зовнішніх ризиків і чинити тиск на макроекономічні та бюджетні показники країни. Зокрема, така ситуація негативно позначиться на прибутку місцевих компаній за рахунок того, що вони будуть відрізані від регіональних ринків; обсяг інвестицій скоротиться, а довіра інвесторів до країни впаде.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше Катар виплатив близько одного мільярда доларів викупу за викрадених терористами членів королівської сім’ї. У результаті виявилося, що бойовики, які отримали викуп, пов’язані з Аль-Каїдою і спецслужбами Ірану.
  • Звинувативши Катар у фінансуванні тероризму, низка країн перської затоки оголосила про розрив дипломатичних відносин, перекривши кордони і виключивши країну з військової коаліції, яка веде війну в Ємені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас